Hoera een Zoon

04-06-2013 15:02

Lieve allemaal,

Tjonge jonge onze wereld weer op zijn kop. Al een aantal weken maar dat wisten velen van jullie nog niet. Want op maandag 13 mei jl. zijn we namelijk al gebeld door Wereldkinderen met een voorstel van een zoon. Wat bijzonder. Erik was jarig en hij nam de telefoon op. Want ik dacht dat het mijn broer uit de VS was die belde ivm nummer onderdrukt. Maar het bleek dus Irene te zijn van WK. Ze was de hele dag 'druk' geweest met onze zoon en daarom belde ze 's avonds pas om 17.50 uur. Erik helemaal te stralen aan de telefoon en het ging echt zo van: Zo hé! Oh ja? Nou wat leuk. Super.....Ik zeg tegen hem: met wie ben jij aan het praten dan. Zegt hij tegen Irene: hier heb je Jessica even....

Op dat moment kregen we echter alleen maar te horen dat ze ons gematcht had aan een tien maand oud jongetje en wat zijn special need was/is. En verder kregen we helemaal NIETS te horen. We zouden pas meer horen (naam, foto's geboortedatum etc.) als alles officieel zou zijn na goedkeuring vanuit het CCCWAA uit China en van justitie in Nederland. We hadden tot woensdag de tijd om er over na te denken en er ons in te verdiepen en ook nog navraag te doen bij een arts. Nou maar we kunnen jullie vertellen dat we nog geen vijf minuten nodig hadden om hier JA tegen te zeggen. Dit kindje is op ons pad gekomen en wij geloven dat God het zal geven dat we bij elkaar mogen horen.

Maar ja dan krijg je de 's avonds verjaardagsvisite over de vloer.  En wat doe je dan?!! Nou...we hebben het maar verteld want dat konden we niet voor ons houden. Dus werd het een extra feestelijke avond.

De volgende ochtend de papieren doorgemaild naar de huisarts. Hij heeft er nog naar gekeken maar zag zo niets bijzonders. Dus voor ons alleen maar een bevestiging dat het goed is. Ondertussen ik een 'nurture plan' geschreven. Dit is een brief waarin je vertelt wie je bent waarom je dit kindje wil adopteren en hoe je de behandeling zal laten verlopen. Dit was rond 10.00 uur al bij WK dus konden zij direct aan de slag. Dan gaat alles namelijk weer richting China en ook is er een verzoek gedaan bij Justitie in Nederland. Op dat moment konden wij niets anders doen dan wachten totdat we de 'goedkeuring' zouden hebben uit China en van justitie. Dit zou twee weken kunnen duren. En ja hoor....dat hebben wij weer. Na twee weken nog geen goedkeuring vanuit China. Wel van justitie maar dat was nog niet voldoende om het voorstel officieel te laten worden. En het adoptiekantoor in Beijing ging voor een week dicht. Bah wat balen zeg. Moesten we nog een dikke tien dagen langer wachten op foto's en een naam.

Maar het is gelukkig op maandag 3 juni allemaal weer goed gekomen. Om 12.00 uur belde WK dat de toestemming uit China binnen was en dat ze ons dus officieel het voorstel kon doen. Nu kon ze mij niet bereiken want ik was aan het werk dus heeft ze (weer) Erik gebeld. Nou geeft niks. Ook leuk voor de man of niet dan. Dus hij wist al als eerste zijn naam en hij had ook al foto's gezien.

Ik was om half twee thuis en toen hebben we samen achter de ipad gezeten om foto's te kijken en helemaal weg te smelten bij het zien van onze prachtige zoon. Wat een poepie zeg. Hij is geboren in juli 2012 en hij woont nu in een kindertehuis in de provincie Yunnan. Tegen Birma aan. Niet in de hoofdstad van Yunnan Kunming.

Dus eindelijk kon de Chinese vlag uit met blauwe ballonnen eraan. En snel nog maar even cake en blauwe muisjes gehaald.

Hij had van zich zelf al een prachtige naam maar wij hebben er nog een naam bij gegeven en deze naam zal zijn roepnaam zijn. We noemen hem

KAI

Jaaaa en nu zijn jullie natuurlijk allemaal heel erg nieuwsgierig. Nou maar dan ga ik jullie toch teleurstellen. We gaan voorlopig geen foto's op de blog plaatsen. Als jullie hem echt graag willen bewonderen dan mogen jullie ons een persoonlijk mailtje sturen en dan kunnen wij eventueel een foto laten zien.

Hartelijke groeten van

een blijde Erik, Jessica en Yue Lin

 

—————

Terug